Peste alb cu crema de dovlecei

de Catalina L in Peste, 26 Mai 2019 | 1676 vizualizari

 

Aceasta reteta este usoara si delicioasa.
Aveam o carcasa de piept de pui, cu carnea am facut snitele.
N-o  aruncati, este ideala pentru a da gust si mult mai buna decat Kub-urile gata cumparate.
Pentru a parfuma pestele am folosit usturoi, daca nu va place puteti punea o ceapa mica salota.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/peste-cu-crema-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 450 g de dovlecei (2 bucati)
  • 1 carcasa de piept de pui (sau 1 Kub de pui sau legume)
  • sare marina, cimbru uscat
  • 3 portii de branza topita
  • 50 g smantana
  • 10 g de grasime de rata
  • 400 g fileu de peste alb (corvina)
  • 1 catel bun de usturoi
  • 15 g de unt
  • 1 lingura sos soia
  • piper, boia de ardei, seminte de susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu crema de dovlecei:

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii.

Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita.

Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute.

Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu smantana si branza topita. Asezonati. Cu zeama ramasa, puteti face o supa lejera.

Pregatiti pestele.

L-am taiat in bucati mici potrivite. Puneti sare, piper.

Intr-o tigaie mica incalziti untul si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.

Puneti pestele. Rumeniti-l pe ambele parti, turnati sosul soia si lasati inca 2-3 minute

Este gata, puteti prepara deasupra seminte de susan.

Intr-o farfurie adanca puneti crema de dovlecei, adaugati bucati de peste si un pic de sos usturoi-soia..

Dati un tur de piper, presarati boia de ardei si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou aromat cu legume in sos de rosii